Tyyneyttä myrskyn keskelle

2.4.2020

Yrittäjien mielenmaisemassa on näinä viikkoina ollut myrskyvaroitus; isoja kuohuja, pelkoa karikoista ja voimakkaista tuulenpuuskista. Ennen niin selkeä tulevaisuudenkuva on alkanut tuntua kadonneelta horisontilta, jonka merimerkit ovat sakean sumun peittäminä. Tieto taloudellisista pelastusrenkaista on antanut hetkellisesti valon pilkahduksia yrittäjien selviytymisajatuksiin, mutta monet asiat ovat vielä auki ja epätietoisuus on kuin synkkä pilvi taivaalla.

Kun viime viikkojen pandemian vaikutukset alkoivat realisoitua yritysten arjessa, minulle vahvistui ajatus, että yrittäjät tarvitsevat nyt tässä taloudellisten pelastusrenkaiden lisäksi henkistä tukea ja yhteisöllisyyttä. Varsinkin yksinyrittäjät kaipaavat nyt kipeästi mahdollisuutta keskustella, jakaa asioita ja ratkaisumalleja, jotta uudet merimerkit ja horisontti löytyvät. Yrittäjäystäväni Heini Salmun kanssa keskustelimme aiheesta ja totesimme, että Heinin aiemmin pyörittämä yrittäjien vertaiscoaching olisi tässä tilanteessa erinomainen toimintamalli ja ratkaisu. Yrittäjien vertaiscoachig kun tarjoaa parhaimmillaan vertaistuen lisäksi mahdollisuuden jäsentää omaa tilannetta ja tavoitetta, rakentaa selviytymissuunnitelmaa ja saada horisointtinäkyvyyttä tulevaan. Mutta miten saisimme coachingia avuksi yrittäjille?

Käärimme hihat ja yhden päivän aikana paketoimme Taitoavaimen ja Valmennuskumppanin voimin virtuaalisen vertaiscoaching -palvelun yrityspalveluiden ja hankkeiden saataville alueellamme. Haluamme palvelun avulla auttaa ja tukea mikroyrittäjiä, täydentää yrityspalveluiden tarjontaa ja osaltamme helpottaa poikkeustilanteen aiheuttamaa kuormitusta yritysneuvonnassa. Tukemalla yrittäjien henkistä hyvinvointia varmistetaan, että yrittäjät pystyvät tekemään tarvittavia toimenpiteitä yritystoimintansa sopeuttamiseksi ja uudistamiseksi.

Yrittäjien vertaiscoaching-toimintamallia on testattu hyvin tuloksin kymmenelle ryhmälle vuosina 2015 -2019 Ylivieskassa ja Haapavedellä. Hyvin toimii! Nyt poikkeustilanteessa toimintamalli toteutetaan etäyhteyden kautta. Oulun eteläisen alueella starttaa jo ensi viikolla ensimmäiset ryhmät, joita yhdessä Heinin kanssa coachaamme. Virtuaalisena palveluna tämä paketti on tarjolla valtakunnallisesti. Tapaamisia joka toinen viikko kolmen kuukauden ajan. Yhteistyössä on aina voimaa!

Pääset tästä kurkkaamaan Visuaalisen markkinoinnin toimisto Skissin Virve Arvolan kokemukset ryhmäcoachingista ja sen hyödyistä!

Luotsataan yhdessä meidät kaikki myötätuulen puolelle!

0 kommenttia

Aiemmin blogissa:

Rohkiasti vaan!

Rohkiasti vaan!

Työpisteeni sijaitsee yhteisöllisessä toimistossa Rohkiassa Ylivieskan keskustassa. Rohkia on...

lue lisää

 

Mari Autio
business coach, yrittäjä

  • P. 040 0214 356
  • mari.autio@taitoavain.fi

 

Taitoavain Oy

  • Posti- ja käyntiosoite:
    Virastokatu 3 A 27
    84100 Ylivieska

Laskutustiedot

 

Ota yhteyttä!