Vahvistusta voimakehästä

30.9.2020

Viime viikolla sain mahdollisuuden syventää osaamistani VOIMAKEHÄ® ohjauskonseptiin ja työkaluun, joiden kautta henkilökohtaisten vahvuuksien tunnistaminen ja nimeäminen on havainnollista ja helppoa. Voimakehä perustuu positiivisen psykologian laajaan vahvuusnäkemykseen, johon sisältyvät luonteenvahvuudet, luontainen kyvykkyys ja lahjakkuus, hankitut taidot ja osaaminen, kiinnostuksen kohteet, arvot sekä resurssit.

Voimakehä ajattelutapa käynnisti minussa pohdinnan siitä, miten itse oppisin näkemään ja hyödyntämään voimakehän keskellä olevia luontaisia vahvuuksiani työarjessani ja omassa elämässäni perheenäitinä. Itsetuntemuksen äärelle on hyvä ajoittain pysähtyä. Viimeisten kuukausien aikana olemme coachingryhmissä käsitelleet vahvuuksien löytämistä. Poikkeuksetta osallistujien on huomattavasti helpompaa löytää itsestään heikkouksia ja kehittämisen paikkoja kuin vahvuuksia. Miksi on näin?

Vahvuuksien huomioiminen ja vahvistaminenhan on huomattavasti tuloksellisempaa ja mielekkäämpää kuin heikkouksien, vajeiden tai kehittämiskohtien kaiveleminen ja niiden kehittäminen parempaan suuntaan. On voimauttavampaa keskittyä monipuolisiin vahvuuksiin ja rakentaa niiden päälle asioita, tekemistä ja vuorovaikutusta. Tämä ei tarkoita kuitenkaan silmien ummistamista siltä, että olemme erilaisilla vahvuuksilla varustettuja. Tämä vahvistamisen ajattelu toimii itsensä johtamisessa ja myös esimiestyössä. Huomataan hyvä ja vahvistetaan sitä, jotta saamme työskennellä voimakehällä.

Voimakehän hyödyntäminen sanoittajana ja vahvuuksien tunnistamisen apuna löytää jatkossa paikkansa Taitoavaimen palveluiden sisällä. Jos kiinnostuit aiheesta, niin lue lisää: voimakeha.info

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiemmin blogissa:

 

Mari Autio
business coach, yrittäjä

  • P. 040 0214 356
  • mari.autio@taitoavain.fi

 

Taitoavain Oy

  • Postiosoite:
    Kurikantie 159, 84100 Ylivieska
  • Käyntiosoite:
    Rautatienkatu 6, 84100 Ylivieska

 

Laskutustiedot

 

Ota yhteyttä!