Myötätuntoa vertaisten joukossa

19.1.2021

 

”Tuntuu hyvältä, kun toiset ymmärtävät maailmaani ja tietävät mistä puhun.” Parhaimmillaan vertaisilta saatu myötätunto voi tuntua näin eheyttävältä ja helpottavalta.

Olen saanut vuoden 2020 aikana olla mukana luotsaamassa yhteensä kahdeksaa yrittäjien vertaiscoachingryhmää. Koen olevani etuoikeutettu. Olen saanut olla tekemässä coachina merkityksellistä työtä yrittäjien parissa maailman myllertäessä ympärillä. Ajattelen siksi tänään yhä vahvemmin, että vertaistuella on yrittäjän hyvinvoinnin kannalta erittäin iso merkitys. Toinen yrittäjä ymmärtää toista yrittäjää lähes poikkeuksetta paremmin kuin kukaan muu. Olen kokenut sen käytännössä. Omista haasteistaan kerrottuaan saa ymmärrystä ja monimutkaiselta tuntuvat vaihtoehdot ja asiat näkevät valoa – selkiytyvät. Yhdessä on etsitään ja kirjataan ylös omaan vaikutuspiiriin kuuluvia asioita ja päätetään keskittyä vain niihin. Yrittäjän huolet huojenevat näissä kohtaamisissa, asiat saavat mittasuhteensa ja nauru hersyää hyvän vitsin päälle.

Vertaiscoachingryhmiltä saatu palaute imartelee ja kannustaa kehittämään palvelua laajemmaksi. Palautteen positiivisuus selittyy osin myös sillä, että vertaisilta saatu myötätunto on saavuttanut osallistujat. Ryhmän jäsenten potentiaali on saanut tilaa ja voimistunut. Vetäjien voimasanat tai aihepiirit eivät voi synnyttää yksin myönteistä kokemusta. Luottamuksellisessa ilmapiirissä toisten yrittäjien kanssa on mahdollista avoimemmin keskustella, etsiä vaihtoehtoja, oppia, samaistua ja oivaltaa asioita. Toisilta saadun vertaistuen turvin asioita saa vietyä omaan arkeen testaukseen ja aina kun on saanut toimeksi, tulee hyvä mieli.

Missä sinä olet vertaisten joukossa?

0 kommenttia

Aiemmin blogissa:

Rohkiasti vaan!

Rohkiasti vaan!

Työpisteeni sijaitsee yhteisöllisessä toimistossa Rohkiassa Ylivieskan keskustassa. Rohkia on...

lue lisää

 

Mari Autio
business coach, yrittäjä

  • P. 040 0214 356
  • mari.autio@taitoavain.fi

 

Taitoavain Oy

  • Posti- ja käyntiosoite:
    Virastokatu 3 A 27
    84100 Ylivieska

Laskutustiedot

 

Ota yhteyttä!