Onko kotitoimistoilla kaikki hyvin?

26.1.2021

Etätyöstä ja -etäjohtamisesta kirjoitetaan ja puhutaan nyt paljon. Tätä poikkeuksellista aikaa on kestänyt jo lähes vuoden. Työn tekemisen paikan ja ajan määrittely on muuttunut isosti. Kirjoitukset, artikkelit ja sosiaalisen median tekstit pullistelevat nostattavia listauksia etätyön selviytymiskeinoista ja etäjohtamisen menestyksen ohjeistuksista. Hyviä kirjoituksia ja hienoja sisältöjä – niistä saa hyviä oivalluksia etätyöarkeen ja johtamiseen. Samaistumispintaa löytyy useimmilta meiltä.

Olen käynyt antoisia keskusteluita viime viikkoina etäpalaverien yhteydessä etätyöskentelyn fiiliksistä. Nämä keskustelukumppanit työskentelevät hyvin erilaisissa organisaatioissa ja tehtävissä. Kaikissa keskusteluissa toistuivat sanat: yksinäisyys, työskentelyvireen iso vaihtelu ja ikävä työpaikalle ihmisten luokse. Luettelimme siinä yhdessä etätyön tehokkuutta lisääviä hyviä puolia ja lopuksi huokaisimme: ”Nyt on vain jaksettava ja kyllä tämä vielä tästä selkiytyy kun saadaan se rokote.”

Muutoksen aikoina hyvinvoinnin ja tunteiden huomioiminen sekä sisäisten motivaatiotekijöiden tukeminen ovat niitä merkityksellisimpiä asioita. Muistathan esimiehenä kysyä kaikilta työyhteisössäsi etätyötä tekeviltä: onko kotitoimistolla kaikki hyvin? Miten olet kokenut etätyöskentelyn? Oletko saanut riittävästi tukea? Muistathan työkaverina kysyä: Mitä kuuluu?

Uskalletaan kysyä. Pidetään huolta toisistamme ja myös omasta työvireestämme!

 

Taitoavain on kehittänyt yhteistyössä Valmennuskumppani Oy:n kanssa VIRE -etätyökyselyn. Toteutamme kyselyitä sujuvasti yhdessä kokonaispalveluna – saat hyödyllistä tietoa johtamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisen pohjaksi.

Katso lisätietoa VIRE -etätyökyselystä:

https://www.valmennuskumppani.fi/kyselyt-ja-mittaukset/vire-etatyokysely/

https://www.valmennuskumppani.fi/asiakaskokemukset/kalajoen_kaupunki-2/

 

 

0 kommenttia

Aiemmin blogissa:

Rohkiasti vaan!

Rohkiasti vaan!

Työpisteeni sijaitsee yhteisöllisessä toimistossa Rohkiassa Ylivieskan keskustassa. Rohkia on...

lue lisää

 

Mari Autio
business coach, yrittäjä

  • P. 040 0214 356
  • mari.autio@taitoavain.fi

 

Taitoavain Oy

  • Posti- ja käyntiosoite:
    Virastokatu 3 A 27
    84100 Ylivieska

Laskutustiedot

 

Ota yhteyttä!