Etusivu-1

Business Coaching

Kasvuvoima. Sinussa se on.

Löydä se coachingin avulla.

 

Löydä sisäiset vahvuutesi ja piilevät voimavarasi uudella tavalla coachingin avulla. Kun vahvistat hyvää itsessäsi, myös työsi ja yrityksesi vahvistuvat, kasvavat ja syntyy uutta.

Henkilökohtainen coaching-ohjelma on erinomainen mahdollisuus kiireisessä työarjessa pysähtyä, keskittyä ja selkiyttää ajatuksia oman työn ja elämän tärkeistä tavoitteista ja niiden edistämisestä. Business coaching -ohjelma on henkilökohtainen ja tiivis. Siksikin coaching soveltuu kehittämismenetelmänä erityisesti johto- ja asiantuntijatehtävissä toimiville.

 

Mitä coaching on? Mitä business coaching tarjoaa sinulle?

Yritysvalmennus, johdon sparraus, yrityssparraus, työnohjaus. Monta nimeä, vähän eri vivahteita jokaisessa, mutta samaan tähdätään: itseohjautuvuuteen, itsensä johtamiseen, päämäärien saavuttamiseen ja työn iloon. Business coaching on ohjausmuoto, joka laittaa myönteisen kehityksen ja ihmisenä kasvun liikkeelle. Se on tehokas kehittämismenetelmä, jossa kohdataan ja kuunnellaan aidosti.

Coachingin lähtökohtina ovat aina ehdoton luottamus ja eteneminen kohti tavoitetta. Hyvä, itselle sopiva coach auttaa coachattavaa oivaltamaan omat voimavaransa ja mahdollisuutensa. Näin coachattava pystyy asettamaan itselleen selkeitä ja saavutettavia tavoitteita, suunnittelemaan eri toimintavaihtoehtoja sekä siirtymään toimeenpanoon niiden saavuttamiseksi.

 

Coaching auttaa päämääriesi tavoittamisessa

Coaching soveltuu moniin työelämän tilanteisiin. Se voi auttaa uuden työroolin omaksumisessa tai työroolin selkiyttämisessä. Coachingista saat apua tiimityöskentelyn, itsetuntemuksen tai myynnin kehittämisessä tai kun tarvitset tukea strategisesti tärkeän asian toimeenpanemiseksi. Jos kaipaat tukea ja peilausta johtamiseen, coaching-prosessi avaa aivan uusia näkökulmia ja oivalluksen polkuja jokapäiväiseen työhösi.

Tavoitteet voivat olla pieniä tai isoja yksittäisen kysymyksen ratkaisemisesta muutostilanteen hallintaan tai organisaatiomuutoksen toteuttamiseen. Keskeistä kaikessa on työhyvinvoinnin varmistaminen ja tavoitteiden saavuttaminen kestävällä tavalla.

Coaching-ohjelman kesto on tyypillisesti 3–4 kk ja se sisältää kuusi 90 minuutin coachingsessiota sekä aloitus- ja päätöskeskustelut. Keskustelut käydään kasvokkain ja sopimuksen mukaan myös virtuaalisesti.

Business Coach tukenasi

Olen valmistunut 2019 sertifioiduksi Business Coachiksi. Koulutus on International Coach Federationin ICF:n ammatticoachien vaatimusten mukainen. Sertifioidun koulutuksen läpäisy varmistaa asiakkaalle, että coachin ammattitaito on kansainvälisesti tunnustettua ja ajantasaista. ICF-coachit ovat sitoutuneet jatkuvaan ammattitaitonsa kehittämiseen sekä tiukkojen ammatillisten ja eettisten ohjeiden noudattamiseen.

Olen toteuttanut yksilöcoachingia esimiehille, yrittäjille, toimitusjohtajille sekä tiiminvetäjinä toimiville henkilöille eri toimialoilla. Coaching-pätevyyden lisäksi voin hyödyntää coaching-ohjelmissa omakohtaista monipuolista ja pitkää kehittämis-, projektinjohtamis- ja yrittäjäkokemustani.

 

Sparrausta, tukea, vuoropuhelua – coachingissa saavutat tavoitteesi

Coaching eroaa perinteisistä kehittämismenetelmistä siten, että coach ei ota keskusteluissa ohjaavaa tai neuvovaa roolia suhteessa asiakkaaseen. Coachingissa asiakas ei saa valmiita vastauksia, vaan coach auttaa häntä löytämään itse ratkaisut haasteisiinsa. Coach kulkee rinnalla esittämällä oivalluttavia kysymyksiä. Tavoitteet kirkastuvat sekä avaavat uusia näkökulmia ja ajatuksia. Tärkeintä on dialogisuus, vuoropuhelu, jossa pääroolissa on aina asiakas.

 

Coaching on vaikuttava ja toimiva kehittämismenetelmä

Prosessin onnistumiseksi coachattavan tulee olla sitoutunut tavoitteensa edistämiseen. Parhaimmillaan coaching inspiroi asiakasta henkilökohtaisen ja ammatillisen potentiaalinsa täysipainoiseen hyödyntämiseen. Se hyödyttää asiakasta vielä pitkälle coaching-ohjelman jälkeenkin omien toimintatapojen ja itsetuntemuksen vahvistumisen myötä.

Haluatko tietää lisää coachingista? Varaa maksuton keskusteluaika.
Jutellaan tarpeistasi ja coachingista, kasvokkain tai etäyhteyden avulla!

Asiakaskommentteja:

Halusin viedä yritystoimintaani eteenpäin, ja tarvitsin muutosprosessiin ulkopuolista ajatustyövoimaa. Aiemmat kokemukseni coachingista olivat jo osoittaneet, että muutamankin kerran tapaamisella voi viedä yritystoimintaa harppauksia eteenpäin.

Coachingin avulla sain ammennettua esiin omat voimavarani ja vahvuuteni, joita tarvitsen yritystoiminnan laajaan kehittämiseen.

Voin sanoa, että matka ei ollut pelkästään kevyt kävellä- oman potentiaalin tunnistamisen edessä on monta pelkoa, jotka täytyy käsitellä alta pois.

Vaikutuin prosessista – näinkö monia ja ihmeellisiä asioita täytyy käydä ajatustasolla läpi, ennen kuin on henkisesti valmis nousemaan seuraavalle askelmalle yritystoiminnassa.

Olen iloinen ja ylpeä itsestäni, että uskalsin kääntää jokaisen kortin, mikä matkan aikana avattiin.

Coaching johdatteli lempeästi eteenpäin. Lopputuloksena ajatusmaailmani muuttui, ja vastaa nyt tasoa mitä vaaditaan yritystoiminnan seuraavilta liikuilta.

Antoisa, syvällinen, todellakin hintansa arvoinen!

Parasta mitä olen aikoihin työurallani kokenut. Luulin, että uutta ei enää synny ja olen kaiken työelämässä jo nähnyt. Nyt tiedän, että paljon hyvää ja kasvun mahdollisuutta on vielä edessäpäin.

Mari johdattaa lempeästi ja rohkaisevasti työtä koskevien olennaisten kysymysten äärelle. Juuri se, että valmiita vastauksia ei ole, on tärkeää. Olen saanut paljon uusia ideoita ja työvoimaa keskusteluistamme, ja ne ovat johtaneet merkittäviin tuloksiin työssäni.

Ihminen on kokonaisuus. Työ, perhe, arki. Omat haaveet ja kipeät kohdat. Kaikki liittyvät toisiinsa. Kun oppii ymmärtämään tätä kokonaisuutta, alkaa tapahtua huikeaa edistymistä omassa työssä ja kaikessa tekemisessä!

 

Mari Autio
business coach, yrittäjä

  • P. 040 0214 356
  • mari.autio@taitoavain.fi

 

Taitoavain Oy

  • Posti- ja käyntiosoite:
    Virastokatu 3 A 27
    84100 Ylivieska

Laskutustiedot

 

Ota yhteyttä!