Refe-1

Referenssejä

Kalajoen seudun yrityspalvelukeskus:

Tavoitteet kirkkaiksi, yritysten tarpeet esiin

Onnistuneen kehittämishankkeen perusta luodaan valmisteluvaiheessa. On tunnistettava yritysten tarpeet, asetettava selkeät tavoitteet – ja tehtävä myös laadukas hakemus. Kalajoen seudun yrityspalvelukeskus hyödynsi Taitoavain Oy:n asiantuntemusta kahden matkailualan yritysryhmähankkeen suunnittelussa.

”Maaseuturahaston yritysryhmähankkeiden valmistelu vaatii erityisosaamista, jota organisaation ei kannata alusta lähtien alkaa opiskella, vaikka muutoin hankevalmisteluosaamista omasta organisaatiosta löytyykin. Siksi koimme ulkopuolisen asiantuntijan käyttämisen mielekkääksi”, yritysasiantuntija Kimmo Niskanen kertoo.

Taitoavain kävi läpi hankkeen kohderyhmään kuuluvat yritykset ja kartoitti näiden yhteiset tavoitteet ja kiinnostuksen kohteet. Yhdessä yritysten kanssa haettiin myös kunkin omat kehittämiskohteet. Palvelu kattoi hankkeiden valmistelutyön kokonaisuudessaan, aina valmiiksi rahoitushakemukseksi saakka.

”Yhteistyö Marin kanssa sujui joustavasti ja mutkattomasti. Työskentely oli tavoitteellista, ja pystyimme luottamaan siihen, että homma viedään maaliin saakka. Myös yritykset ovat tyytyväisiä siihen, että hankkeen valmistelu ja siihen osallistuminen tehdään heille mahdollisimman helpoksi”, Niskanen toteaa.

Niskasen mukaan asiantuntijapalvelun käyttö on tarkoituksenmukaista, kun erityisosaamista ei löydy omasta talosta. Parhaimmillaan yhteistyön hyödyt kantavat yksittäistä projektia pidemmälle.

”Ulkopuolista asiantuntijaa käyttämällä organisaatio voi kartuttaa myös omaa osaamistaan sekä tietämystä siitä, miten kyseistä työkalua voidaan hyödyntää.”

”Yhteistyö Marin kanssa sujui joustavasti ja mutkattomasti. Työskentely oli tavoitteellista, ja pystyimme luottamaan siihen, että homma viedään maaliin saakka. Myös yritykset ovat tyytyväisiä siihen, että hankkeen valmistelu ja siihen osallistuminen tehdään heille mahdollisimman helpoksi.”

 

Yritysasiantuntija Kimmo Niskanen, Kalajoen seudun yrityspalvelukeskus

 

Mari Autio
business coach, yrittäjä

  • P. 040 0214 356
  • mari.autio@taitoavain.fi

 

Taitoavain Oy

  • Posti- ja käyntiosoite:
    Virastokatu 3 A 27
    84100 Ylivieska

Laskutustiedot

 

Ota yhteyttä!