Virea-1

Vireä yhteisö edistää yritystoimintaasi,
työvirettäsi ja hyvinvointiasi

 

Vireä yhteisö pirskahtelee iloa ja yrittäjien vertaistuen voimaa – tarjoaa energiaa arjen tekemiseen.

Oletko yrittäjänä yksin? Kaipaatko uutta energiaa kulkeaksesi kohti tavoitteitasi määrätietoisemmin ja saadaksesi asioihin myönteistä vauhtia? Etsitkö luotettavaa sparrausta, ideointiapua tai tukea yrittäjyyden solmukohtiin?

Vireä yhteisön ryhmät tuovat eri alojen yrittäjät säännöllisesti toistensa luo tarjoten merkityksellisiä kohtaamisia, myötätuntoa ja ajatuksia herätteleviä keskusteluja kokeneen yhteisövetäjän luotsaamana. Paikkariippumattomat zoom-tapaamiset mahdollistavat osallistumisen mistä päin tahansa. Vireä yhteisö pirskahtelee iloa ja yrittäjien vertaistuen voimaa – tarjoaa energiaa arjen tekemiseen.

Vireä yhteisön yhteisövetäjänä toimii business coach Mari Autio. Hän luotsaa ryhmiä lempeällä ja ammattimaisella otteellaan nostamalla ryhmien tapaamisiin aina hyödyllisiä teemoja, harjoitteita ja keskusteluaiheita. Marilla on vahva omakohtainen kokemus yrittäjyydestä, yhteisöllisestä kehittämisestä ja mikroyrittäjien kanssa työskentelystä. Vireä yhteisön ryhmien toiminta poikkeaa valmennuksista, koulutuksista ja konsultoinnista siinä, että toisten yrittäjien kokemukset, tuki ja keskustelu ovat tapaamisten keskiössä – kehittyminen tapahtuu vuorovaikutuksessa ja vertaisilta oppien.

Vireä yhteisön jäsenyysehdot

Jäsenyys tarjoaa sinulle viikoittain osallistumismahdollisuuden valitsemassasi LABRA, VISIO tai LIIKE ryhmässä. Pääset hyppäämään yrittäjäystävien luokse helposti. Yritystoimintaasi ja hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti edistävä jäsenyys pitää sisällään kuukausittain teematapaamisen, kaksi työvirettä ja itsensä johtamisen onnistumisia nostavaa tapaamista sekä yhden vertaissparrauskerran. Saat myös yhden henkilökohtaisen sparrauskerran vuosittain. Ryhmällä on lisäksi yhteinen keskustelualusta jäsenten keskinäiseen yhteydenpitoon, vertaistukeen ja sparraukseen tapaamisten välillä. Jäsenyys mahdollistaa myös asiantuntijapalveluiden hankkimisen jäsenhintaan. Nämä palvelut tulevat tarjontaan lokakuussa 2022.

Jäsenyyden hinta on 109 € / kk (+ alv 24%). Ilmoittautumalla jäseneksi sitoudut jäsenyyteen ja ryhmääsi toistaiseksi. Saat jäsenyydestä kuukausittain laskun. Jäsenyyden irtisanomisaika on 2 kk eli jäsenyys katkeaa ilmoitusajankohdasta lukien toisen kuukauden viimeisenä päivänä.

Usein kysyttyä Vireä yhteisön toiminnasta

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

 

Mikä on ryhmän koko?

Pienemmässä porukassa luottamus ja vertaistuki syntyy helpommin. Vireä yhteisön LABRA, VISIO ja LIIKE ryhmissä on kussakin mukana enintään 15 yrittäjää luottamuksellisen, intiimin ja vaikuttavan vuorovaikutuksen mahdollistamiseksi. Lähtökohtana on, että jokainen jäsen tulee kuulluksi ja jokainen pääsee keskustelemaan. Joten syyskuussa 2022 käynnistyviin ryhmiin kannattaa varata paikka hyvissä ajoin!

Kenelle Vireä yhteisö on tarkoitettu?

Keskustelu on näköaloja avaavaa, kun eri alojen yrittäjät kohtaavat! LABRA, VISIO ja LIIKE ryhmiin voi osallistua alasta riippumatta. Jäsenet voivat olla yrittäjiä, kevytyrittäjiä tai yrittäjämäisesti työskenteleviä freelancereitä. Me emme piirrä rajoja. Mieti olisiko Vireä yhteisö sinua, työtäsi ja yrittäjyyttäsi tukeva juttu? Eli ei muuta kuin viidakkorumpu laulamaan yrittäjäystävillesi – että tule ja tulkaa rohkeasti mukaan!

Onko osallistumiselle vaatimuksia tai pakkoa ?

Osallistumisaktiivisuus on jokaisen yrittäjän omassa harkinnassa. Jäsenyys Vireä yhteisön ryhmässä tarjoaa viikoittain mahdollisuuden hypätä yrittäjäystävien luokse helposti. Kokoontumisaika ja viikonpäivä ovat aina samat, joten osallistumismahdollisuuden ennakoiminen ja kalenterointi on tehty helpoksi. Osallistumispakkoa ei ole, mutta toki osallistumalla ja sitoutumalla saa eniten hyötyä yhteisöstä. Poissaoloista ei tarvitse erikseen ilmoittaa, mutta usein poissaolija huikkaa verkkoalustalle toivotuksia ryhmän yrittäjäystäville, vaikka ei pääsisi sillä kerralla osallistumaan. Osallistumisnälkä on hyvä merkki!

Uskallanko puhua ryhmässä luottamuksellisia asioita?

Yhteiset pelisäännöt luovat turvallisuuden tunnetta ja mahdollistavat avoimemman keskustelun. Vireä yhteisön jäsenet antavat vaitiololupauksen. LABRA, VISIO ja LIIKE ryhmissä laaditaan yhdessä ryhmän pelisäännöt ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Jäsenet luovat yhteisön yhdessä. Psykologinen turvallisuus on yksi tärkeä kulmakivi Vireä yhteisön vertaistuellisessa toiminnassa. Jokainen jäsen kuitenkin itse valitsee sen, miten syvällisesti haluaa itsestään tai yrityksensä asioista jutella toisille. Yhteisövetäjä taas huolehtii siitä, että avoimelle keskustelulle ja onnistumisten jakamiselle on ryhmissä tilaa ja aikaa. Luottamuksen rakentuessa vertaistuki ja myötätunto vahvistuvat – niiden voiman tunteminen on hienoa.

Miten yhteydenpito jäseniin onnistuu tapaamisten välillä?

Kokoontumisten välillä putkahtelee ideoita tai jokin akuutti juttu kaipaa käytännön vinkkauksia. Vireä yhteisön LABRA, VISIO ja LIIKE ryhmille on kullekin oma Discord verkkoalustansa, jossa jäsenet voivat pitää yhteyttä, vaihtaa viestejä ja keskustella vapaasti. Verkkoalustan käyttö on helppoa ja vaivatonta – sitä kautta yrittäjäystäviin saa yhteyden nopeasti. Myös erityisenhyvät vitsit tai kissavideot voi jakaa sinne, jos niin yhdessä sovitaan!

Miten sitova jäsenyys on?

Vireä yhteisön toiminta perustuu kiinteän ryhmän vertaistuelliseen oppimiseen ja vuorovaikutukseen. LABRA, VISIO ja LIIKE ryhmiin sitoutumisen kautta jokainen jäsen saa tarvitsemaansa buustia omien tavoitteidensa eteenpäinviemiseen. Tämän vuoksi jäsenyyden irtisanomisaika on kaksi kuukautta. Tutustumiskertoja emme tästä syystä suosi, vaan toivomme jäseniltä sitoutumista Vireä yhteisön toimintaan. Yhteisövetäjän luotsaamana ryhmiin muotoutuu erilaisten ihmisten ja osaajien myötätuntoinen tunnelma, joka sitouttaa ja vahvistaa jäsenien yhteenkuuluvuutta. Sinun on koettava se fiilis itse!

Millainen ohjelmasisältö tapaamisissa on?

Vireä yhteisön ryhmissä on viikoittain mahdollisuus hypätä yrittäjäystävien luokse ja jutella rennosti. LABRA, VISIO ja LIIKE ryhmien ohjelmat pitävät sisällään kuukausittain teematapaamisen, kaksi työvirettä ja itsensä johtamisen onnistumisia nostavaa tapaamista sekä yhden vertaissparrauskerran. Kunkin ryhmän ohjelman teematapaamiskerrat suunnitellaan tarvelähtöisesti jäsenille tehtävän ennakkokyselyn perusteella. Vireä yhteisön ryhmien toiminta poikkeaa valmennuksista, koulutuksista ja konsultoinnista siinä, että toisten yrittäjien kokemukset, tuki ja keskustelu ovat tapaamisten keskiössä – kehittyminen tapahtuu vuorovaikutuksessa ja vertaisilta oppien. Viikoittaisten tapaamisten luonteen (sparraus, teema sekä onnistumiset ja ilot) jäsenet saavat tietoon hyvissä ajoin ja ennakkoon.

Mistä jäsenet ovat?

Tule sellaisena kuin olet – missä vain olet! Olit sitten Helsingistä, Inarista, Kuhmosta, Raahesta tai Nokialta. Vireä yhteisön LABRA, VISIO ja LIIKE ryhmät tuovat yrittäjät toistensa lähelle verkon kautta – tarjoten merkityksellisiä kohtaamisia, myötätuntoa ja ajatuksia herätteleviä keskusteluja kokeneen yhteisövetäjän ja business coach Mari Aution luotsaamana. Paikkariippumattomat zoom-tapaamiset mahdollistavat osallistumisesi siis ihan mistä päin tahansa. Tarvitset siis verkkoyhteyden ja laitteen tapaamiseen liittymiseksi. Kameran käyttöä suosimme ehdottomasti, jotta vuorovaikutuksen kaikki elementit saadaan hyödynnettyä.

Kuka toimii tapaamisten vetäjänä?

Olen Mari Autio ja toimin business coachina sekä Vireä yhteisön yhteisövetäjänä. Luotsaan ryhmiä lempeällä ja ammattimaisella otteellaan nostamalla ryhmien tapaamisiin aina hyödyllisiä teemoja, harjoitteita ja keskusteluaiheita. Olen itsekin elänyt yksinyrittäjän arkea 12 vuotta, joten voin samaistua yrittäjien kysymyksiin ja keskusteluihin varsin hyvin. Mikroyrittäjien yhteisöllinen kehittäminen ja kehittyminen on ollut osa työtäni jo pitkään; niin coachina, valmentajana kuin yritysneuvojana. Luotsasin muutaman vuoden myös kahta MicroENTRE vertaisverkostoa.

Olen saanut urani aikana tehdä mielenkiintoisia kehittämistöitä mm. koulutussuunnittelijana, projektipäällikkönä, kouluttajana kuin asiantuntijayrittäjänäkin. Osaamiseni pohjautuu monipuoliseen työkokemukseeni sekä kauppatieteiden ja johtamisen opintoihin. Nuorena opiskelin sosiaalialaa, mutta se polku ei kuitenkaan tuntunut omalta. Täydentäviä koulutuksia on vuosien saatossa kertynyt, mm. sertifioitu business coach, Voimakehä -valmentaja, HHJ, Laatu- ja kehityspäällikkövalmennus, mentorointi. Osaaminen on kuitenkin kokonaisuus, joka rakentuu monista tekijöistä ja kyvystä soveltaa eri osaamisia eri tehtävissä ja töissä. Omia vahvuuksia unohtamatta. Yrittäjät ovatkin siinä malliesimerkkinä, kun heillä osaamista on poikkeuksetta tosi laajalla skaalalla. Yrittäjyyden asiat yhdistävätkin Vireä yhteisön jäseniä vahvasti, yrityksen toimialasta riippumatta.

Uskon ihmisiin, yhteisöjen ja vertaistuen voimaan! Vireä yhteisö on se missä nämä kohtaavat ihanalla tavalla. Yhteisövetäminen on minulle sydäntä lähellä oleva tehtävä, kun saan olla yrittäjien vierellä – tukemassa kehittymistä, kasvua ja merkityksellisiä kohtaamisia. Vireä yhteisön ryhmien toiminta poikkeaa valmennuksista, koulutuksista ja konsultoinnista siinä, että toisten yrittäjien kokemukset, tuki ja keskustelu ovat tapaamisten keskiössä – kehittyminen tapahtuu vuorovaikutuksessa ja vertaisilta oppien. Olen yhteisövetäjänä mahdollistamassa kohtaamisia, en itse niinkään äänessä – siitä pidän huolen. Olet tervetullut mukaan Vireä yhteisöön – juuri sellaisena kuin olet! 💚

Vireä yhteisön ryhmien toiminta

Vireä yhteisön ryhmien viikoittainen toiminta pyörii 10 kk ajan vuodessa. Ryhmät ovat kesätauolla heinä- ja elokuun ajan. Loma-aikojen kokoontumisista sovitaan ryhmän kesken.

Etsitkö yrittäjyyttä ymmärtäviä ajatuskavereita?

LABRA Ryhmä sopii yrittäjän hyvää perusarkea tavoitteleville ja yrittäjyyden alkutaipaleella kulkeville. Yrittäjäidentiteetin vahvistamiseen, oman tekemisen johtamiseen ja kehittymiseen pohjautuvat teemat ovat LABRAn tapaamisten, kohtaamisten ja keskusteluiden keskiössä – aina ilon ja inhimillisyyden silmälasien kautta tarkasteltuna, ratkaisuja yhdessä etsien ja uutta oppien. Tule LABRAan sellaisena yrittäjänä kuin olet ja saat työyhteisön ympärillesi.

 

Torstaisin klo 17–18

Etsitkö yrittäjäyhteisöä, missä saa ajatella turvallisesti ja myös isosti?

VISIO Ryhmä sopii yrittäjyyteen ja tulevaisuudenunelmiin rohkean tavoitteellisesti asennoituville. Kasvun, kehittymisen, strategisten askelten ja tulosten saavuttamiseen pohjautuvat teemat ovat VISIOn tapaamisten, kohtaamisten ja keskusteluiden keskiössä – innostavan energisessä hengessä ja usein etukenossa. Tule VISIOon, jopa pelottavan rohkeiden yrittäjyysunelmiesi kanssa ja ne pääsevät lentoon.

 

Perjantaisin klo 9–10

Etsitkö yrittäjyyden arkea ja muutosmutkia kokeneita keskustelukavereita?

LIIKE Ryhmä sopii uusiutumista ja voimaantumista tavoitteleville ja yrittäjyyden konkareille. Mielekkääseen muutokseen, uusiin bisnesideoihin, uudistumiseen ja hyvinvointiin pohjautuvat teemat ovat LIIKE -ryhmän tapaamisten, kohtaamisten ja keskusteluiden keskiössä – myönteisen tuen ja näköalojen avartamana. Tule LIIKE -ryhmään uuden toivossa ja saat toisten kautta juuri sen voiman ja energian mitä kaipaat.

 

Torstaisin klo 15–16

Ilmoittautuminen

  Valitse ryhmä johon haluat liittyä:

  Tarina

  Vireä yhteisön siemen on lähtöisin luovan ja yhteisöllisen toimiston Rohkian toiminnassa. Yhteisön ryhmien silmu on kasvanut viimeisen vuoden aikana pilottiryhmässä ja se on versonut kokeilun aikana uskomattomalla tavalla – näyttänyt yhteisön ja vertaistuen uskomattoman voiman. Sen vertaistuellinen jakaminen ja keskustelu yrittäjyyden teemoista on tarjonnut jäsenille aitoa tukea asioiden toimeenpanemiseksi arjessa. Jäsenistä upeat 100% suosittelisi Vireä yhteisön ryhmää yrittäjäystävilleen.

  Vireä yhteisöstä sanottua:

  Näkökulmia, virtaa, hyviä tyyppejä.

  Verkostoa, vertaistukea, samanhenkisiä ihmisiä ja rohkeutta kehittyä.

  Vinkkejä ja ideoita siitä miten saan omaa yritystoimintaani kehittymään.

  Ystäviä, voimia, selkänojaa.

  Paljon hyvää. Tapaamisista jää hyvä ja innostunut mieli pitkäksi aikaa.

  Ideoita, vertaistukea, motivaatiota, rohkaisua, pohdintaa ja iloa.

  Verkoston, tukea ja kannustusta. Tekemisen meininkiä unohtamatta.

   

  Mari Autio
  business coach, yrittäjä

  • P. 040 0214 356
  • mari.autio@taitoavain.fi

   

  Taitoavain Oy

  • Posti- ja käyntiosoite:
   Virastokatu 3 A 27
   84100 Ylivieska

  Laskutustiedot

   

  Ota yhteyttä!